De Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde (VFG) is officieel opgericht op 2 december 1982 te Nijmegen. Zij is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging voor Wijsbegeerte. De doelstellingen van de vereniging leest u in de Mission Statement. Eenmaal per jaar houdt de VFG een congres. Voor een overzicht van de jaarcongressen zie Congressen. De algemene ledenvergadering (ALV) vindt doorgaans plaats tijdens de lunchpauze van het jaarcongres. 

Het lidmaatschap staat open voor eenieder die is geïnteresseerd in de filosofie van de geneeskunde en een bijdrage wil leveren aan haar verdere ontwikkeling. Zowel zij die werkzaam zijn in de gezondheidszorg (artsen, verpleegkundigen, paramedici, gedragswetenschappers, geestelijk verzorgers, beleidsmakers) als ook filosofen en ethici met belangstelling voor de geneeskunde en gezondheidszorg worden verwelkomd als lid.

Het VFG-lidmaatschap is gekoppeld aan een abonnement op het Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek (TGE), dat sedert 1991 vier maal per jaar verschijnt. De contributie (inclusief toezending van het TGE en deelname aan het jaarcongres) bedraagt 80 euro per jaar (voor studenten en aio's 30 euro per jaar). Overweegt u lid te worden, klik dan op Word lid!

Het bestuur van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde bestaat uit:

Prof.dr. Maartje Schermer (voorzitter)
(Hoogleraar Filosofie van de geneeskunde, ErasmusMC Rotterdam)

Drs. Marjanne van Zwol (secretaris)
(Politicoloog en ethicus, gastonderzoeker Metamedica, VUmc Amsterdam)

Dr. Elisa Garcia (Penningmeester)
(Afdeling Metamedica, VUmc Amsterdam)

Prof.dr. Ignaas Devisch
(Professor Ethiek, Filosofie en Medische Filosofie, Universiteit Gent en Arteveldehogeschool)

 

Dr. Steven Dorrestijn
(Ethiek en technologie, Saxion Hogeschool en Universiteit Twente)

Dr. Jenny Slatman
(Healthe, ethics, and society)

Krista Tromp MSc.
(Medische ethiek en filosofie van de geneeskunde, ErasmusMC Rotterdam)

Drs. Martine de Vries
(Kinderarts en medisch ethicus, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum, LUMC Leiden)

Prof.dr. Theo Wobbes
(Chirurg, emeritus hoogleraar Chirurgische oncologie, UMC St. Radboud)

 

Als u vragen heeft dan kunt u zich wenden tot: 

Secretariaat Verening voor Filosofie en Geneeskunde
p/a Elisa Garcia 
Concertgebouwplein 17
1071 LM Amsterdam

E-mail: Marjanne van Zwol ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Voor vragen of suggesties met betrekking tot deze website kunt u een e-mail sturen naar Steven Dorrestijn ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )'; document.write(''); document.write(addy_text3299); document.write('<\/a>'); //-->\n Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.